#1 Love Story

Assalammualaikum.. selamat malam semua. terlebih dahulu bella ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA buat umat ISLAM seluruh dunia... perkara biasa aktiviti raya haji, mesti qurban lembu ataupun kambingkn... sakan la minggu ni makan daging je.. huhu...:)

Bismillahirrahmanirrahim.. entry bella kali ni agak memalukan juga, tp itu tanggungjawab bella untuk menjaga cinta itu. terlebih dahulu bella nak ucapkan terima kasih buat kaum keluarga yang telah menjayakan majlis permulaan untuk bella menempuhi alam seterusnya..

Pada mulanya memang tak percaya, balik pagi2 dari dungun petang itu acara bermula... tersipu malu dibuatnya.. hati ni berkata betul ke atau tidak aku ingin dirisik oleh seseorang??.. pandang kiri kanan orang sebok menyempurnakan majlis tersebut...betul ke aku ade disitu? betul ke itu majlis aku??

ok, tarik nafas panjang2...lelaki itu text "sy berada di pekan nenas" .aku berada dikampung... baiklah. :) smiley kejap. bersiap sedia masih lagi bergetar tgn ni... huh >__< . Hujan lebat pula turun bagai perpeluh2 badan aku ni menanti rombongan lelaki! 

Tibe2. yaAllah!!! mereka telah sampai, kenapa aku menitis air mata ni??? T____T mereka tak tahu, tp aku tahu! mereka masuk je hujan lebat itu berhenti. duduk diam2 dekat ruang tamu kedua.. tertanya2, apa yg mereka bincangkan?? kenapa lama sgt?? ha! banyak tanye sgtkan.. "ibu said : KAKAK MEH KEDEPAN NAK SARUNG CINCIN NI" "kakak said : TANAK!!!! AKAK MALU!! *blushing2". 

Dengan tanpa segan silu, lutut bergetar juga la, melangkah setapak demi setapak mencapai ke tempat mereka, hanya memandang ke hadapan je. eh!! lupa pula nak salam bakal keluarga baru. :)v peace! duduk tempat asal, tunduk je...wakil pihak lelaki dtg sarung cincin kat jari manis ni.. alahai... :) syukur ALHAMDULILLAH! selesai semuanya.. hilang dah dupdapdupdap..



Status aku kini telah DIRISIK orang, itu maknanya bujang aku akan tamat tak lama lagi... aku bersyukur padamu yaAllah telah memberi aku jodoh dgn sepantasnye.. mudah2han akan terjaga hubungan ini hingga ke jinjang pelamin... amin~

#1 Love Story : 24/10/2012




Simple itu Menarik?

Assalammualaikum... petang yg hujan lagi sejuk ni memang mandang lappy aje la. baru je terjah2 blog2 org, makin lama makin canti diaorg design blog masig2, ok gud, ada perningkatan... kire ok la tu korang dapat tunjukkan bakat korang tu kat visitor2 internet.

Btw Petite Cherry ni tak pernah mendesignkan dirinya selain mengikut tuto2 yg ade dr blogger2 lain. bella sgt berterima kasih coz korang berkongsi ilmu dlm bakat ini. siapa yg pernah tanya2 pasal design kat bella hanya jawapan itu lah yg boleh diungkapkan, sebab bella tak tau lebih2.

Tengok sendiri la interface Petite Cherry ni, dari dulu sampai sekarang lebih kurang sama je kn.. bella suka yg simple, walaupun tak menarik, tp bg bella itu cukup selesa mata memandang.. wink2...


buat adik tersayang ni get well soon yeah... 
kesian die tgn patah...
baik sgt kn.. ;P

Hey, Bella bercerite berdasarkan apa terbuku dihti tiada kene mengene dgn yg hidup atau pun mati. :)

kembali

Assalammualaikum.. rasanye, dah lama sgt tak update blog... hai kwn2 blogger ku semua.. anda sihat?
alhamdulillah kalau sihat, bella pun sihat.... yaAllah kenapa la rutin tahun ni padat sgt.. buat kwn2 yg dah lupe kat petite cherry ni.. dtg la semula... huhu

sekarang ni, bella tgh buzy dgn project akhir, almaklum lah dah nak habis semester.. sampai kn tak teupdate blog ni.. memang sukar utk membuka blog ni.. tp kata putus, nak jugak bukak blog ni.. " cerita bella untuk anda"
btw mane2 yg follow bella tu, terima kasih ye... ada mase bella lawat korang.:)



instagram : saya bella
twitter : @NabilaAmin

p/s: add la bella boleh kite tweet2, tuka2 picture.. :)

Melaka Jum :)

Assalammualaikum.. selamat pagi... pagi ahad yg indah membuatkan pagi aku menjadi tak indah sebab cina kat blok sana tu nak kawin, tapi buat bising... huh =.=" . k lah aku ni nak cite pasal pergi melaka bukan nak igt cina tu kawin... hurm...haha=] haritu pergi melaka best pulok.. ye lar, dah lame tak pergikn.. so enjoy lah.. haha



uhm.. pagi2 singgah R&R machap jap melantak ni.. lepas tu sakit perut.. lepas tu ngantok, teridur jap dlm kreta :)





haha..comelkn unta ni, tengok bibir dye hehe...=D unta ni aku jumpa dekat AFAMOSA resort. :)



tak pernah naik taming sari, so teriak2 jugak, NAK NAIKKKKK!!!!!


dari dlm taming sari tu, ni yg sempat aku snap... huaaa melaka ada maju sekarang :)


naik beca mengelilingi bndr melaka jap.. tapi tak round semua pon... :(


last snap picture, btry tab low.. so, dah ade org mara meyh,,, haha
sebab kerja aku gasak mengapture2 je... haha




Tamat Latihan Industri


Assalammualaikum.. sy amat lah berbesar hati ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada staf2 btm yang sudi menerima kami untuk menjalani latihan industri. alamak dah mcm nak buat penghargaan untuk report pulak.. haha.  post aku kali ni aku nak cerita sikit kenangan aku di tempat aku jalani LI, syukur alhamdulillah tamat juga hari2 yang akan aku lalui bila tamat pengajian nnt. ribuan terima kasih juga kepada mereka2 yang dah anggap aku spt family.. cewah, yeye o je kn....


terima kasih PN siti yang telah mengembirakan hati saya dalam komen dah ucapan yang telah pn berikan dalam report harian(RJ) saya.


terima kasih cik Nadiah rakan seperjuangan yang berkongsi idea dn pendapat dalam LI ini.. :)


_______________________________________________________________

Walau pun dah tamat ni rase sayu pon ade... rindu dgn mereka... rindu di alam spt itu... huaaaaa T__________T
ragam mereka :


terima kasih ABG WAN, hihi yang byk tolong saya.. abg yang tak putus2 buat sy ketawe:)
okeyh aku rapat ngan abg ni. full stop(!)

ABG AZFAR - abg yang panggil sya "BOLA" alamak sweetkn nama itu.. abg yg suka buat2 cute dgn tdk sngaje,, abg yg suka sedapkn hati die... :)

ABG REDZA - haha abg yg suke mengutuk org.. haha dgn muka selamba.. mate dah boleh nak tutup mcm adik dye AZAM... ade je bende nak wat org ketawe... :)

ABG MAT - abg mat pon sama lah... ade je idea2 mereka ni tuk suasana opis tu menjadi happy :)

ABG SHAHRIM - seorang yang kurang bercakap, tapi bila tersenyum, perh "COMEL" manis je senyuman tu.. abg shahrim d'best la.  :)

KAK NIZA - akak yg byk mengisi perut kami.. terima kasih akak.. akak ni pun kengkdg blur gak. tapi akak sporting. tp kn kak, bile last day tu touching la, sbb akak cm sebak kami nak quit., hurm :(

KAK YATI - kak yati ni pula apa kurangnye... pndai gak melawak.. boleh wat kami ketawe jugak, byk share ngan kami :)

pegawai2 semua pon sporting ok! :)

______________________________________________________________________



kami gembira terlepas dr undang2 LI (!)

p/s: kepada ABG FARITH yang dah capture pic2 ni ribuan terima kasih kepada abg. nntlaw dah kerja insyaAllah kite blanje abg mkn... hahaha =D


Tanjung Balau

Assalammualaikum.. perh lama tak update blog.. ok mayb buzy. haha.. ahad lepas aku n officemate pergi tanjung balau. saja2 lepak2 ameek angintepi pantai.. haha lama tak berendam kat air masin.. bila dah dapat air masin ni rase macam nak lagi.. bhahaha..yeye janji nak gerak kul 9 last2 kul 11 gak gerak.. sempat breakfast kat McD lagi. janji melayu memang gini... ^____________^

otw ke tjg.balau lalu jambatan ni.. kebanggaan JOHOR ni.. ha, kat depan tu kereta A.Redza & A.Azfar.



okeyh, sampai2 je terus bentang tikar.. pasang table nak BBQ.. haha sedapnye lahai....masing2 bawak bekalan sendri.. tapi yang penting sharing is caring .. :) mcm2 makann ade standard lah kan law dah berkelah tu. memang kebulok aje lah...:)

ha ini dia pembakar kita. A.Azfar telah menunjukkan kemahirannye membakar ayam.

alahai sedapnye la kn..>0<


dah puas makan2 sampai perut memang dah tak muat nak masuk ape dah.. main air la pulak.. hihi.. 

kami ni memang mcm ni kanak2 riang:) w/ fara,bella,nad

azam law bg bola memang hidup dia...

rasenye memang kami je sampai ke sini. heh.. w/ abg wan.

ini lah dia adik dan abg yang tidak boleh dipisahkn. w/ azam & abg redza.

last snap statik.. w/ farah, nad, abg wan & bella.

p/s: thnx to abg2 office melayan karenah kami ni.. lepas ni gi waterpark pulak ye.. hahaha =D



aku beli ape?

Assalammualaikum..selamat mlm. akhir bulan 3 ni. aku dah habiskn baucer dah. alhamdulillah:) so, aku na bagitahu pe je yg aku beli. hahaha... act , aku ta tahu nak beli ape. so, aku gunakn baucer tu tuk belikan adk2 aku keprluan sekolah mereka. yg aku dpt beli, 3 item ni je.. nak tahu ape?? haha...
|
|
\/

#item1 - ALBUM GAMBAR 
aku isi gmbr2 aku drbaby sampai skrg.
tujuannya, nak mengimbas kembali moment2 yg takan aku lupa.
selain itu, aku na bagi anak2 aku tengok, betapa
comelnye mama die sewaktu 
muda-mudi dulu. hahaha:D

#item2 - PENSIL
haha, yg berharga rm3.10 
kesian betul sampai tatau nak beli ape... haha



#item3 - NOVEL
acammabok, tak pernah2 beli NOVEL.
sepanjang 20tahun ni.. aku ta pernah na beli NOVEl, bace pon memang
tak lah, cume sekali je aku pernah bace novel remaja  " DEAR YAYAH "
mmg comel cerita tu. tp kali ni aku beli novel " KELAT-KELAT SAYANG "
ni, jln cerita ni mcm best.. aku akan sedaya upaya habiskan cerita ini ok.


My Generasi ♥

Assalammualaikum.. selamat ptg semua, harini aku nak kongsi satu video berkenaan sewaktu zaman2 sekolah rendah dulu, mayb dah ade drpd korang yg dah tengok. tapi, aku na gak update utk entry kali ni. coz jln cerita dlm video ini, semua aku dpt rase. mmg sweet sgt moment ni.. takan same dgn zaman2 budak skrg. ;p






to ex-student2 : -
S.K.A.T (1999-2001)
SK TAMAN PUTERI WANGSA (2002)
SK TAMAN PERMAS JAYA 2 (2003-2004)
SMK PERMAS JAYA (2005-2009)

Wordless Wednesday #5

kami main cat2 hari ni di OFFICE with my MABOK =D

Practical #Part2

Assalammualaikum..selamat mlm.. rasenye mmg dah lama aku tak update blog aku ni.. sgt bz la mac ni.. haha, mengalahkan perdana menteri. semenjak mai dah berhenti ni..hari2 kami ber-3 selalu ceria+muram+tachink n mcm2 lagi... uhm... dah nak dekat 3 bulan kot practical kat MPJBT. uhmm.. sampai dah ta tau na wat ape... ;p so law tade kerja yg kami buat adlah.. bergelak sakan.. bhahahaha...

sakan hari jumaat mmg rehat manjang, so OFF to CS la.. mane lagi ;p

with fara yg #acammabok. bhaha in the office ;p 


eh, ada lagi... law korang nak tau, aku telah berjaya mengajak cik Nadiah Adnan pergi menyumbangkan suare di pusat karoke.. ternyata suara die teramat la sedap.. not bad la.. die kate, sebelum ni die pernah ikut org gi pusat karoke, tp takkan la nak nyanyi2. so aku pakse gak die nyanyi, bg mic.. ha!! amekkaw, berkali2 nak nyanyi... bhahaha....

at DIVA (!) with my MABOK.

kami telah dipantau oleh En.Taufik & En..... ups tak igt la... mmg cool dieorg, tade masalah pon oke:) cume kemalasan membuat REPORT HARIAN semakin membuak2.. mana tak nye tak habis2 mengusahakan CAFE masing2... okeyh2 cukup2, aku n cik nad ni akan sedaya upaya nak siapkan REPORT(!)

my new BORN, call this PIPI 
welcome to my life...

P/S: to akak fiza sorry la kak dah lame tak update.. teramat bz.. rindu akak juga:) 


meet BESTIE♥

Assalammualaikum..selamat mlm... wah terus update blog, ye lar perasaan ni suka sgt bila dpt jumpe kwn sekolah...:) hari ni amat bermakna kot sbb dpt jumpa minah 2orang ni... AIN & ZUL-IKHA.. mmg lyn kepala.. hihi, dgn tidak sengaja pg2 bgun terus call zul-ikha ajak leparking. nasib baik dieorg terus ON! :D senyum sampai nampak gigi! 


Agak lame lah tgu minah 2org ni.. keluar pukul 2, sampai cs pukul 4. mmg tak lame la aku tgu korg...boleh sampai KLUANG.. hihi perut mmg lapar~ sgt! tercari2 kenny rogers roasters kat cs tak jumpe2, rupanye tgh renovate, so mkn kat food cort level 5. rasanye dah mcm budak sekolah pon ade. mmg dikelilingi oleh budak sekolah... bhahaha:D



okey lepas mkn igtkan nak pergi TAMAN BUNGA, sampai2 pintu gate die kate "NO ENTRY". uhm.. agak bengang ta dpt amek2 angen petang kat sane.. si zul-ikha ni ajak gi danga, ye la, lyn kn aje...tetibe kereta boleh nak berhenti dekat tepian pantai lido lak... hihihi:)


part paling best bergossip girl, bukan okey just rewind cerita dr sekolah...:) hihihi mmg byk sgt cerita yg dikongsi agak lame kot tak jumpe. lebih2 lagi ain, aku rase dlm 2Tahun tak jumpa die.. ha, lamekn... tak sangka kejap je mase tu berjln, masing2 dah ade rutin masing2..


tak sangka kita dapat bertemukn kwn...aku harap korang tak lupa aku, coz aku tak pernah lupa korang.:) so nak kata hari ni aku bahagia dpt jumpa korang.. :)



Happy Anniversary


Assalammualaikum.. to my lovely parents happy anniversary 21th!
love both of you!

soalan request #1

Assalammualaikum.. selamat tengahHari di kantor. okey semua kali aku nak jawab soalan request dr seseorang. ini tade kene mengena dgn yg special ke ape ke.. soalan yang die tuju kat aku ni just utk pengetahuan die utk dijadikan teman, tp bukan aku okey, so taya nak terasa sgt & lagi satu tayah nak batu api sgt jadi orang... aku cuma jwb je soalan dia... hihi:)


soalan:)
|
|
|
\/
KALAU DIBERI PILIHAN UNTUK MENCARI CALON SUAMI, CIRI2 BAGAIMANA YANG ANDA IDAMKAN?


♥ mestilah yang baik budi perketi
♥ mestilah yang teguh pada agama
mestilah sentisa jujur dah ikhlas dgn kerja / tugasan yang dilakukan
mestilah setia pada agama dan keluarga
mestilah ade kekemasan dlm diri
mestilah yang pandai bergurau
yang paling penting sekali, yang sanggup bersabar dgn kemanjaan aku ni.. hihi


okeyh sekian.

Hati Ini

Assalammualaikum dear lover. kalau la ade orang yang merasai perasaan aku ini, aku nak menangis depan dia, aku nak peluk die sekuat hati, sekuat mane kesabaran aku. hidup ni bagai kadang2 di atas kadang2 di bwh. bagi sesiapa yang sudah di lengkapi kebahagian, aku doakan semoga kebahagian itu hingga akhir hayat. aku tau, ramai lagi diluar sane menghadapi masalah yg hebat lagi berbanding aku. tuhan tabahkan hati aku. ssh betul nak mengatasi masalah, tp takpe akan ku cuba... setiap orang takan lepas drpd MASALAH / KESILAPAN.


"Bella Happy bday to you, semoga dmurahkn rezeki dn dpnjgkn umur. semoga hubungan kau dgn teman hati akan berkekalan." buat kwn aku yg wish mcm ni.. aku betul2 melelehkan air mate, kenapa? even aku ade masalah pon, kau masih ade hati utk doakan kebahagiaan aku. aku tau aku terlampau taksub. mmbuatkan semua perkara makin bertambah bermasalah. aku cuba utk kawal diri aku. tapi aku takut utk membuka suara. kerana ini pilihan die. 


family-buruk mane pon family aku. korang adalah darah daging aku. cuma, aku belum mampu utk ubah kehidupan kite.org sekeliling mengate tentang keburukkn family kite. itu adalah satu pembakar utk kite jadi lebih baik. tapi kenapa sampai sekrg kita masih mcm ni. mane tempat kite?


ibu AZIZAH adalh insan yg mendorong aku untuk dijadiakn sebagai IDOLA aku. beliau adalah insan yg cukup2 penyabar. ibu, sekarang akak dapat rase ditempat yg selama ini ibu menderita keseorangan. tuhan maha adil, setidak2nye setiap doa kite akn di dengari. kite hanya mampu bersabar. terima kasih ibu utk 20th ini. ssh senang kite bersame.




=hati ni akan aku jage sebaik mungkin=



Wordless Wednesday #4


sky love.

4th February 2012



  • The sun is filling up the room

  • And I can hear you dreaming

  • Do you feel the way I do right now?

  • I wish we would just give up

  • Cause the best part is falling

  • Call it anything but love


  • And I will make sure to keep my distance

  • Say "I love you" and you're not listening

  • How long can we keep this up, up, up?


  • And please don't stand so close to me

  • I'm having trouble breathing

  • I'm afraid of what you'll see right now

  • I give you everything I am

  • All my broken heart beats

  • Until I know you understand


  • And I will make sure to keep my distance

  • Say "I love you" and you're not listening

  • How long can we keep this up, up, up?


  • And I keep waiting

  • For you to take me

  • You keep waiting

  • To say what we have


  • So I make sure to keep my distance

  • Say "I love you" and you're not listening

  • How long can we keep this up, up, up?


  • Make sure to keep my distance

  • Say "I love you" and you're not listening

  • How long til we call this love, love, love?


  • Distance. 


    Iri Hati & Sakit Hati

    assalammualaikum, pagi ni aku tetibe rase ade idea pulak nak update blog.. haha okeyh adik2 hari ni akak nabila nak ajar penggunaan bahasa melayu utk semua. bhaha tak mcm KOYA pula. tade, sebenarnye aku nak korang tahu perbezaan IRI HATI & SAKIT HATI. adakah perasaan dua2 ni terjadi pada aku? law aku ade rase pape pon, aku mls la nak bagitahu kat org, nnt ade org tak puas hati pula. so aku takde dlm situasi ini. okey adik2 kite mulakan kelas,


    IRI HATI- ditafsirkan sebagai perasaan yang tidak senang dengan kelebihan orang lain, atau boleh di sinonimkan lagi dgn rase cemburu dan dengki.

    SAKIT HATI- bererti perbuatan yang menyinggung perasaan sehinggakan membuat orang terlalu marah.


    okey, korang faham tak ape yg di maksudkan dengan perbezaan di atas. oke, sampai sini je idea aku yang aku nak post utk entry kali ni.....

    Happy February

    assalammualaikum, okeyh dah masuk bulan yg kedua utk tahun 2012 ni la!! bile na bulan 2 tahun 2013 pulak.. amboi, ta menyabar2. tade ape, act aku nak cepat2 habiskn mase bujang aku. nak tau sbb ape? sbb nye, aku nak kawin la.. ibu kate, igt kawin tu senang!! huh -.-" act aku igt kalau aku dah kawin, mayb aku menjadi yg lebih matang kot. mana tak nye, semau org asek memanggil aku "budak" kdg2 bingit gak.. bukan tak suka, cume if korg asek panggil aku budak, maka tak matang2 la aku. sbb percakapan tu suatu doa! betulkn? dah2, berangan je.. tgu je la org masuk minang kau NABILA !







    kami mmg suka menggiler.. bhahaha.. walaupun sem ni aku rase agak mencabar,, atleast aku ade cik nad. i luve you la cik nad. bhaha.. dah 2 bulan kami bersama.. thnx, ade ngan aku. dah bulan FEBRUARY ni, ehem2 pandai2 la ye.. aku tau kau wat kejutan tuk aku. bhaha.. cik nad happy february..


    //;and to all my friend & big family love 4ever..







    tak feel

     selamat mlm semua:) oke, hari ni aku cume nak share bout ape yg aku rase tentang #AJL26 huhu yg berlangsung semlm..kalau korang nak tahu, aku tengok #AJL26 semata2 nak tengok 3Suara je.. BERIBU SESALAN mmg lagu yg paling menyentuh hati di kalangan wanita. superb beb 3suara ni... aku tabik(!)

    tapi!!!! performance 3suara semalm ta cukup feel la...paling feel time #AIM18.. kalau korang tak percaye.. meh bezakan...



     okey, ni time #AJL26




    VS



    okey ni time #AIM18

    //:tapi apa2 pun, lagu ni mmg the best okeyh, aku suka sgt!

    Terukir Bintang - Yuna


    lagu ni sweet oke! santai sgt..

    Happy Chinese New Year


     started--> ni membe chinese sekola dulu, dieorang ni mmg cool oke,,sampai sekarg tak lupe kat dieorg ni...harap korang tak lupe kat saya.:) saya nak ucapkan HCNY to Hui sing Li chern & Xue Li . hope you all success in life... figthing! #ala, si Zulaika ngan hazriq pula yg bergambar dgn korang ni..;p


     my bestie @plkn, seriusly i miss you kei, when we meet? T____T seronok kawan dgn you kei..you mmg d'best. haha, malu2 la tu.. igt lagi moment kite @B!2 n sekitarnya... huhu yg paling tak boleh lupe bile saya nak balik, berpisah with you n fren,, so sad:( always remember you!! HCNY friend:))



     haha ni dia 100! nama die LOO tapi cikgu azman panggil die 100. haha so kami pon panggil la you 100. i pon rindu kat you n all lah! hey, HCNY yeah...#the sims jgn lupe tolong saya...:)



    Siew Yi, i dun no why you remove me from your Facebook friend list, or you create a new acc?okeyh its sokeyh dear.. but i want--> T____T. you know, 1st nampak you, time melapor dekat stadium pontian, n then dalam bas you duduk depan sekali.. i suka sgt tengok muka you. cute la... every time, i see you face i teringat dekat actor indonesia. tapi you lagi cute:) huhu HCNY!!



    Yoe!! hadui, pengsan loo satu hari you ta kacau saya.. you mmg slalu sakat saya kan..paling enjoy bile dalam kelas CB5, you igt ta... ade je bende nak joke. haha apa cerita la you skrg ni... hope you keep health! hey, HCNY:) dah kerja kn, bg lah saya angpaw... huhu:) *kidding 


    nabila's official blog since 2010❤